50-common-English-phrasal-verbs

0

50-common-English-phrasal-verbs

Today, we are sharing a FREE PDF of 50-common-English-phrasal-verbs. This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Top 50 English Phrasal Verbs You Need to Know is very important for any competitive exam and this 50-common-English-phrasal-verbs is very useful for it. this FREE 50+ COMMON ENGLISH PHRASAL VERBS PDF will be very helpful for your examination.

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.

 

50-common-English-phrasal-verbs is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

 

ENGLISH GRAMMAR PDF




 English Question Answer

Ques :- 1.
To make clean breast of

A. To gain prominence
B. To praise oneself
C. To confess without of reserve
D. To destroy before it blooms
E. None of these
Answer: Option C

Ques:- 2.
To keeps one’s temper

A. To become hungry
B. To be in good mood
C. To preserve ones energy
D. To be aloof from
E. None of these
Answer: Option B

Ques:- 3.
To catch a tartar

A. To trap wanted criminal with great difficulty
B. To catch a dangerous person
C. To meet with disaster
D. To deal with a person who is more than one’s match
E. None of these

Answer: Option B

Ques:- 4.
To drive home

A. To find one’s roots
B. To return to place of rest
C. Back to original position
D. To emphasise
E. None of these
Answer: Option D

Ques:- 5.
To have an axe to grind

A. A private end to serve
B. To fail to arouse interest
C. To have no result
D. To work for both sides
E. None of these

Answer: Option A

Ques:- 6.
To cry wolf

A. To listen eagerly
B. To give false alarm
C. To turn pale
D. To keep off starvation
E. None of these

Answer: Option B

Ques :- 7.
To end in smoke

A. To make completely understand
B. To ruin oneself
C. To excite great applause
D. To overcome someone
E. None of these

Answer: Option B

Ques :- 8.
To be above board

A. To have a good height
B. To be honest in any business deal
C. They have no debts
D. To try to be beautiful
E. None of these

Answer: Option B

Ques :-9.
To put one’s hand to plough

A. To take up agricultural farming
B. To take a difficult task
C. To get entangled into unnecessary things
D. Take interest in technical work
E. None of these

Answer: Option B

Ques:- 10.
To pick holes

A. To find some reason to quarrel
B. To destroy something
C. To criticise someone
D. To cut some part of an item
E. None of these

Answer: Option C

Ques:-11.
To leave someone in the lurch

A. To come to compromise with someone
B. Constant source of annoyance to someone
C. To put someone at ease
D. To desert someone in his difficulties
E. None of these

Answer: Option D

Ques :- 12.
To play second fiddle

A. To be happy, cheerful and healthy
B. To reduce importance of one’s senior
C. To support the role and view of another person
D. To do back seat driving
E. None of these

Answer: Option C

Que :- 13.
To beg the question

A. To refer to
B. To take for granted
C. To raise objections
D. To be discussed
E. None of these

Answer: Option B

Que :- 14.
A black sheep

A. An unlucky person
B. A lucky person
C. An ugly person
D. A partner who takes no share of the profits
E. None of these

Answer: Option E

Explanation:

In the English language, ‘Black sheep’ is an idiom used to describe an odd or disreputable member of a group, especially within a family.

Que :- 15.
A man of straw

A. A man of no substance
B. A very active person
C. A worthy fellow
D. An unreasonable person
E. None of these

Answer: Option A

 

TOPICS – 50-common-English-phrasal-verbs

NUMBER OF PAGES – 54





Click Here to Download this PDF :-  50-common-English-phrasal-verbs

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at zooppr@gmail.com

Please Support us By Joining the Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

Facebook Group :- https://www.facebook.com/mynotesadda

Tags :-100 most common phrasal verbs list with meaning,most common phrasal verbs pdf,50 most common phrasal verbs list with meaning pdf,50 phrasal verbs pdf,phrasal verbs with examples,150 most common phrasal verbs,english+phrasal+verbs+in+use,

Leave A Reply

Your email address will not be published.