SP Bakshi English Book Solutions PDF

0

SP Bakshi English Book Solutions PDF 

 

In today’s  SP Bakshi English Book Solutions PDF we are going to tell you a lot of important information and some units which is very important for your upcoming exam, if you have not downloaded this PDF yet. So quickly come to our website and download this pdf very easily and prepare well for your upcoming exam, if you have prepared well with this pdf, then we are sure that you will get good marks in your exam. can pass

Friends, our website is for all of you every day for SSC, UPSC, Bank, Railway, State PCS, MPPSC, UPPSC, RPPSC, Defense and Army Exams, Biology General Science Notes PDF, Maths, Reasoning, General Knowledge, General Science, Environment, Indian History, Indian Polity, Indian Geography, World History, GK & Current Affairs, English Grammar, Hindi Grammar, State Wise GK Notes, Handwritten Notes, Class Notes, Physics, Chemistry, Biology, Provides all types of pdf of Static GK, One Liner Questions, Online Quiz, Test Series, Previous Year Exam Questions, Practice Book, Most Important Question Answers, Practice Set.

SP Bakshi English Book Solutions PDF if any candidate MAT, MBA, UPSC, IBPS Clerk, and PO, SSC, CAT If you are preparing for state-level exams, RPSC, AFSCAT, mynotesadda.com then this SP Bakshi English Book Free PDF can prove to be very good for you, do not ignore this PDF, it will prove to be very important for your exam. Might be possible,

 

SP Bakshi English Book Pdf Notes Google Drive

 

     Topic Related Posts

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
Hindi Topicwise Free PDF > Click Here To Download Science Notes Download > Click Here To Download

 

    ENGLISH GRAMMAR TOPICS

  • Synthesis of Sentences
  • Unenglish & Superfluous Expressions
  • Question Framing
  • Use of Capital Letters and Punctuation
  • Formation of Words
  • Spelling Rules
  • Phrasal Verbs
  • Idioms and Phrases Contents
  • Comprehension
  • One Word Substitutions
  • Antonyms
  • Related Pairs of Words
  • Specific Use of Words (Similar Meaning)
  • Ordering of Sentences
  • Hindi Words
  • Double Blanks in a Sentence
  • Word Power
  • Antonyms/Synonyms
  • Contronyms
  • Homographs
  • Synonyms
  • Homonyms
  • Spotting the Errors
  • Cloze Test/Cloze Passage
  • Miscellaneous Exercises (Correct the Sentences)
  • Heteronyms

Common Questions And Answers In English

What does your mother do?
➤ My mother is a teacher.

Can you help me?
➤ Yes, I can.
➤ No, I can’t.

Where do you want to go?
➤ I want to go to market.

What is your friend’s name?
➤ My friend’s name is Akash.

Are you coming with me?
➤ No, I am not interested.

When will you go?
➤ I will go by Sunday.

What were you doing there?
➤ I was buying vegetables.

Can you hear me?
➤ No, I can’t.
➤ Yes, I can.

Who is your friend?
➤ John is my friend.

Are you with me?
➤ Yes, I am with you.

Where do you live?
➤ I live in Mumbai.

How do you go to market?
➤ I go to market by bike.

Why are you crying?
➤ Because I am upset.

Are you there?
➤ Yes, I am.
➤ No, I am not.

Where are you going?
➤ I am going for a morning walk.

Are you angry with me?
➤ Yes, I am angry with you.

Spoken English Questions And Answers

When will you come?
➤ I will come on Tuesday.

Do you speak English?
➤ Yes, I do speak English.

Whose book is this?
➤ This is my book.

Do you like me?
➤ Yes, I like you.

Whose bag is this?
➤ This is Tom’s bag.

When do you usually come home?
➤ Usually, I come home by 10 p.m.

When will you arrive?
➤ I will arrive by tomorrow.

What does your father do?
➤ My father is a doctor.

Won’t you go?
➤ No, I will not go.

What do you do?
➤ I am a student.
➤ I am a doctor.

Won’t you come?
➤ No, I will not come.

What are you doing?
➤ I am reading books.

Why are you tired?
➤ Because I had a lot of work.

Do you know him?
➤ Yes, I know him.
➤ No, I don’t know him.

Whom do you want to see?
➤ I want to meet Mr. Sen.

What are you doing here?
➤ I am here for buying fish.

Why are you shouting?
➤ Because I am angry with you.

How old are you?
➤ I am 25 years old.

Why are you sad?
➤ Because I have got bad marks in the exam.

How do you go to school?
➤ I go to school by bus.

Why are you laughing?
➤ Because I am happy.

Simple Question And Answer In English

Are you happy?
➤ Yes, I am very happy.

Where are you coming from?
➤ I am coming from the office.

How do you go to office?
➤ I go to the office by train.

Why are you going to Delhi?
➤ I have exam there.

What is your name?
➤ My name is…

What’s going on here?
➤ Nothing special.

Have you done this before?
➤ Yes, I have done this before.

Why are you coming to my office?
➤ I have a meeting there.

Q1⇒ Select the most appropriate option for blank No.1.

(1) this
(2) those
(3) that
(4) these

Correct Answer: “2”

Q2⇒ Select the most appropriate option for blank No.2.

(1) one
(2) the
(3) an
(4) a

Correct Answer: “4”

Q3⇒Select the most appropriate option for blank No.3

(1) same
(2) similarly
(3) alike
(4) likely

Correct Answer: “3”

Q4⇒Select the most appropriate option for blank No.4

(1) guffaws
(2) blunder
(3) oversight
(4) mistakes

Correct Answer: “4”

Q5⇒Select the most appropriate option for blank No.5

(1) particular
(2) important
(3) signifying
(4) meticulous

Correct Answer: “1”

Toppers’ took just 15 seconds to solve this cloze test. Think you can beat them? Try now and analyze your score

Q6) Select the synonym of the given word.
COERCE

(1) enchant
(2) pressurize
(3) cajole
(4) leave

Correct Answer: “2”

Q7) In the sentence identify the segment which contains the grammatical error.
We had to decline several orders in case that the production was held up due to labour strike.

(1) in case that
(2) the production was held up
(3) due to labour strike
(4) we had to decline

Correct Answer: “1”

Q8) Select the most appropriate word to fill in the blank.
His company has the of producing the best cricket balls in the country.
(1) opinion
(2) brand
(3) reputation
(4) position

Correct Answer: “3”

Q9) Select the antonym of the given word.
EXPANSION
(1) inflation
(2) augmentation
(3) extension
(4) compression

Correct Answer: “4”

Q10) Select the antonym of the given word.
SCARCE
(1) scanty
(2) few
(3) seldom
(4) plentiful

Correct Answer: “4”

Q11) Select the wrongly spelt word.
(1) calander
(2) career
(3) callous
(4) carriage

Correct Answer: “1”

Q12) Select the most appropriate word to fill in the blank.
Around sixty bands in colourful took part in the Notting Hill Carnival.

(1) clothings
(2) costumes
(3) apparels
(4) dressing

Correct Answer: “2”

Q13) Select the word which means the same as the group of words given.
A person, animal or plant much below the usual height

(1) wizard
(2) dwarf
(3) creature
(4) witch

Correct Answer: “2”

Q14) Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If no substitution is required, select No improvement.
The workers of this textile factory demand higher wages for a long time.

(1) have been demanding higher wages
(2) demanded higher wages
(3) No improvement
(4) has demanded higher wages

Correct Answer: “1”

Q15) Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If no substitution is required, select No improvement.
If you park your car here, the traffic police has fined you.

(1) will fine you
(2) No improvement
(3) fine you
(4) fined you

Correct Answer: “1”

 

Arihant Objective General English | SP Bakshi - LocalMarket

SSC CGL English Questions

Q16) Given below are four jumbled sentences. Select the option that gives their correct order.

A. The café’s owner says he’s interested in conservation and hopes customers will realise the animals are worth saving, even though they often have a bad reputation.
B. None of them are venomous, meaning customers can get up close and personal with the reptiles.
C. Here you sip your drink in the company of 35 snakes.
D. This café, which has just opened in Tokyo, is not for the faint-hearted.

(1) DBCA
(2) DCBA
(3) ACDB
(4) ABDC

Correct Answer: “2”

Q17) Given below are four jumbled sentences. Select the option that gives their correct order.

A. An environmental group performed a necropsy on the animal and found about 40 kilograms of plastic, including grocery bags and rice sacks.
B. A 4.7-metre-long whale died on Saturday in Philippines where it was stranded a day earlier.
C. “It’s very disgusting and heartbreaking,” he said. “We’ve done necropsies on 61 dolphins and whales in the last 10 years and this is one of the biggest amounts of plastic we’ve seen.”
D. “The animal died from starvation and was unable to eat because of the trash filling its stomach,” said Darrell Blatchley, Director of D’ Bone Collector Museum Inc.
(1) ABDC
(2) DABC
(3) BADC
(4) BACD

Correct Answer: “3”

Q18) Select the most appropriate meaning of the given idiom.
To play ducks and drakes

(1) to use recklessly
(2) to change places
(3) to be friendly
(4) to act cleverly

Correct Answer: “1”

DOWNLOAD PDF

mynotesadda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and sharing our post, So more people will get this. This PDF is not related to mynotesadda.com  and if you have any objection over this pdf, you can mail us at info@mynotesadda.com

Here you can also check and follow our Facebook Page (mynotesadda ) and our Facebook Group. Please share, comment, and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

Tags:-  sp bakshi english book pdf free,sp bakshi english book pdf google drive,s.p. bakshi english exercise solutions,sp bakshi descriptive english book pdf free download,sp bakshi vocabulary book pdf free download,sp bakshi english book pdf telegram,masterpiece english book pdf

Leave A Reply

Your email address will not be published.