Plinth To Paramount English Book By Neetu Singh PDF

0

Plinth To Paramount English Book By Neetu Singh PDF

Hello Friends,

Plinth To Paramount English Book By Neetu Singh PDF  is one of the most preferred books to general competition. Plinth To Paramount Grammar by Neetu Singh is the best book to prepare for competitive exams like SSC, Banking, CGL, CPO and CHSL, etc. English grammar notes by KD Campus Neetu Singh can make your concept more and more clear and you will be able to solve all the English grammar questions in the exams. Neetu Singh English book notes pdf is explained in very simple language, English and Hindi so that each and every student learn the concept and score good marks.

Plinth To Paramount English Book By Neetu Singh PDF  is well-known faculty from the KD campus and students love to learn English from her notes as she prefers simple and effective modes to teach students.

Candidates preparing for competitive exams or who want to learn English grammar can download the Neetu Singh English Book pdf file by following the link given below. The English grammar notes pdf contains lots of examples to clear all grammar rules to make you perfect in reading writing and speaking.

 

      Topic Related Posts

     Topic Covered in Neetu Singh English Book – Plinth To Paramount

  1. Verb (basic)
  2. Tense
  3. Passive voice
  4. Narration
  5. Question tag
  6. Subject-verb agreement
  7. Conditional sentence
  8. Verb (advance)
  9. Noun
  10. Pronoun
  11. Adjective
  12. Conjunction
  13. Article
  14. Preposition
  15. Adverb
  16. Words are often confused & misused
  17. Vocabularies
  18. Synonyms (practice set)
  19. Antonyms (practice set)
  20. One word substitution
  21. One word substitution (practice set)
  22. Idioms & phrases- 1
  23. Part 2: idioms & phrases- 2
  24. Idioms & phrases (practice set)

 

Plinth To Paramount English Book Question and Answer

List of important government schemes asked in SSC exams

Synonyms and Antonyms

Direction: In the following question (1-2), find the synonym of the given word?

  1. Hound
    a. Migrate
    b. Beagle
    c. Critic
    d. Variable
    Ans.:- (b.)
  2. Barrier
    a. Comfort
    b. Justify
    c. Prescribe
    d. Embargo
    Ans.: (d.)
  3. Find out the word opposite in meaning of the given word?
    Blindness
    a. Confront
    b. Contour
    c. Vista
    d. Outlook

Ans.: (c.)

Cloze Test

Direction (Question 4- 8): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

Job performance is ______ by a number of factors. Motivation alone does not lead to increased performance. Ability and technology moderates the relationship between motivation and performance. The higher the levels of ability and motivation the ______ the level of performance will be. However, increasing motivation beyond an ______ level tends to ______ a dysfunctional result because it is ______ by an increased level of anxiety.

  1. Job performance is ______ by a number of factors. Motivation alone.
    a. Affected
    b. Effected
    c. Influenced
    d. Measured
    Ans.:- (a.)
  2. The higher the levels of ability and motivation the ______ the level of performance will be.
    a. Higher
    b. Smaller
    c. Larger
    d. Lower
    Ans.:- (a.)
  3. However, increasing motivation beyond an ______ level.
    a. Increased
    b. Certain
    c. Desired
    d. Optimal
    Ans.:- (d.)
  4. tends to ______ a dysfunctional result.
    a. Introduce
    b. Induce
    c. Deduce
    d. Produce
    Ans.:- (d.)
  5. Because it is ______ by an increased level of anxiety.
    a. Accompanied
    b. Affiliated
    c. Amalgamated
    d. Abandoned
    Ans.:- (a.)

Direction (Question 9- 13): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

The _____ of energy in India are met from both commercial and non-commercial sources. The most _____ sources of energy today are coal and natural gas, hydro-electricity and nuclear power. On the other hand, firewood, cow-dung cakes and vegetable waste, etc. _____ non-commercial forms of energy. While non-commercial forms of energy _____ demand, coal is the _____ source of commercial energy in India.
9. The _____ of energy in India are met from both commercial.
a. Availability
b. Sources
c. Lessen
d. Requirements
Ans.:- (d.)

  1. The most _____ sources of energy today are coal and natural gas.
    a. Important
    b. Extensive
    c. Vital
    d. Insignificant
    Ans.:- (a.)
  2. On the other hand, firewood, cow-dung cakes and vegetable waste etc. _____ non-commercial forms of energy.
    a. Combines
    b. Mixes
    c. Collaborates
    d. Constitutes
    Ans.:- (d.)
  3. While non-commercial forms of energy _____ demand,
    a. Rests
    b. Meet
    c. Need
    d. Shed
    Ans.:- (b.)
  4. Coal is the _____ source of commercial energy in India.
    a. Hardest
    b. Smallest
    c. Heaviest
    d. Largest
    Ans.:- (d.)

SSC exams Eligibility Criteria: All exams

Direction (Question 14- 16): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

Literature is a medium through which a person conveys his ideas towards or protest against different norms of society. The words that deal with a _____ issue are of particular importance in literature. They are _____ with a particular purpose in _____.

  1. The words that deal with a _____ issue
    a. Moral
    b. Insensitive
    c. Economical
    d. Broad
    Ans.:- (a.)
  2. They are _____ with a particular purpose
    a. Written
    b. Represented
    c. Brought
    d. Founded
    Ans.:- (a.)
  3. a particular purpose in _____.
    a. All
    b. Hand
    c. Mind
    d. Total
    Ans.:- (c.)

Spelling Test

Direction (Question 17-19): Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.

Q17.
a. Ajournment
b. Ajornment
c. Adjournment
d. Adjourmant
Ans.:- (c.)

18.
a. Conniosseur
b. Connoisseur
c. Connossieur
d. Connosseiur
Ans.:- (b.)

19.
a. Inkulcate
b. Debilitate
c. Impecable
d. Harrass
Ans.:- (b.)

Idioms and Phrases

Direction (Question 20-24): In the following questions, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

  1. A wild goose chase
    a. Timely search
    b. Wrong decision
    c. Useless search
    d. Fruitful search
    Ans.:- (c.)
  2. A moot point
    a. Unclear
    b. Unknown
    c. Agreeable
    d. Disputed
    Ans.:- (d.)
  3. Cat-nap
    a. Fitful sleep
    b. Long sleep
    c. Short sleep
    d. Rest
    Ans.:- (c.)
  4. To pull a long face
    a. Looked sad
    b. Looked calm
    c. Looked surprised
    d. Looked happily
    Ans.:- (a.)
  5. Fit her like a glove.
    a. Too large
    b. Too shabby
    c. Too tight
    d. Perfectly
    Ans.:- (d.)

Top 10 English Grammar shortcuts and rules for SSC CGL exam

One-Word Substitution

Direction (Question 25-31): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentence.

  1. One who is not easily pleased by anything
    a. gullible
    b. fastidious
    c. innocent
    d. amenable
    Ans.:- (b.)
  2. A person unselfishly concerned for or devoted to the welfare of others.
    a. egoist
    b. unselfish
    c. altruist
    d. welfarist
    Ans.:- (c.)
  3. Violation of that which is holy and sacred
    a. malevolent
    b. sacrilege
    c. bizarre
    d. iniquitous
    Ans.:- (b.)
  4. Misappropriation of money
    a. Abridgement
    b. Condiment
    c. Embezzlement
    d. Bereavement
    Ans.:- (c.)
  5. One who has the art of speaking in such a way that the sound seems to come from another person/place.
    a. Absolutist
    b. Biblicist
    c. Ventriloquist
    d. Clavierist
    Ans.:- (c.)
  6. One who damages public property
    a. Cynosure
    b. Demagogue
    c. Epicure
    d. Vandal
    Ans.:- (d.)
  7. To free somebody from all blame
    a. Highbrow
    b. Exonerate
    c. Escapism
    d. Henpeck
    Ans.:- (b.)

 

Download PDF

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
Hindi Topicwise Free PDF > Click Here To Download Science Notes Download > Click Here To Download

mynotesadda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and sharing our post, So more people will get this. This PDF is not related to mynotesadda.com  and if you have any objection over this pdf, you can mail us at info@mynotesadda.com

Here you can also check and follow our Facebook Page (mynotesadda ) and our Facebook Group. Please share, comment, and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

Tags:- plinth to paramount vol 1 pdf in english version,neetu singh english book volume 1 pdf english version,plinth to paramount vol 1 and 2 pdf,plinth to paramount pdf google drive,plinth to paramount vol 2 pdf in english,neetu singh english book 2022 pdf,neetu singh english book pdf,kd publication english book by neetu singh

Leave A Reply

Your email address will not be published.