KD Campus English Book PDF Download

0

KD Campus English Book PDF Download 

HELLO FRIENDS,

Today we are sharing an important note pdf Campus English Book PDF Download  SSC NOTES like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, LIC AAO, and many other examsArihant English Book PDF 2022 Latest Grammar Composition is very important for any competitive exam and this KD Campus English Book PDF Download for SSC, BANK, AND RAILWAYS is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

 

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK,  LIC AAO, and many other exams. KD Campus English Book PDF Download

 

KD Campus English Book PDF Download for SSC, BANK, AND RAILWAYS is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like math, Geography, History, Polity, etc, and study materials including Previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

 

Topics related posts

 

         

 

     

English Notes PDF

 

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
Hindi Topicwise Free PDF > Click Here To Download Science Notes Download > Click Here To Download

 

 

Topic Sub-topic
English Language Types of questions will be related to the usage of English Language. Topics are Spot the Error, fill in the Blanks, Shuffling of Sentence parts, Shuffling of Sentences in a passage, Cloze Passage
Vocabulary Questions will be from topics like Synonyms/ Homonyms, Antonyms, Spellings/ Detecting misspelled words, Idioms & Phrases, and One-word substitution
Grammar Questions will be on Improvement of Sentences, Active/ Passive Voice of Verbs, Conversion into Direct/ Indirect narration
Reading Comprehension There will be a Comprehension Passage based on which 3 to 5 questions will be asked. This is a very simple and scoring section

KD Campus English Book PDF Download 

 

Synonyms and Antonyms

Direction: In the following question (1-2), find the synonym of the given word?

  1. Hound
    a. Migrate
    b. Beagle
    c. Critic
    d. Variable
    Ans.:- (b.)
  2. Barrier
    a. Comfort
    b. Justify
    c. Prescribe
    d. Embargo
    Ans.: (d.)
  3. Find out the word opposite in meaning of the given word?
    Blindness
    a. Confront
    b. Contour
    c. Vista
    d. Outlook

Ans.: (c.)

Cloze Test

Direction (Question 4- 8): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

Job performance is ______ by a number of factors. Motivation alone does not lead to increased performance. Ability and technology moderates the relationship between motivation and performance. The higher the levels of ability and motivation the ______ the level of performance will be. However, increasing motivation beyond an ______ level tends to ______ a dysfunctional result because it is ______ by an increased level of anxiety.

  1. Job performance is ______ by a number of factors. Motivation alone.
    a. Affected
    b. Effected
    c. Influenced
    d. Measured
    Ans.:- (a.)
  2. The higher the levels of ability and motivation the ______ the level of performance will be.
    a. Higher
    b. Smaller
    c. Larger
    d. Lower
    Ans.:- (a.)
  3. However, increasing motivation beyond an ______ level.
    a. Increased
    b. Certain
    c. Desired
    d. Optimal
    Ans.:- (d.)
  4. tends to ______ a dysfunctional result.
    a. Introduce
    b. Induce
    c. Deduce
    d. Produce
    Ans.:- (d.)
  5. Because it is ______ by an increased level of anxiety.
    a. Accompanied
    b. Affiliated
    c. Amalgamated
    d. Abandoned
    Ans.:- (a.)

Direction (Question 9- 13): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

The _____ of energy in India are met from both commercial and non-commercial sources. The most _____ sources of energy today are coal and natural gas, hydro-electricity and nuclear power. On the other hand, firewood, cow-dung cakes and vegetable waste, etc. _____ non-commercial forms of energy. While non-commercial forms of energy _____ demand, coal is the _____ source of commercial energy in India.
9. The _____ of energy in India are met from both commercial.
a. Availability
b. Sources
c. Lessen
d. Requirements
Ans.:- (d.)

  1. The most _____ sources of energy today are coal and natural gas.
    a. Important
    b. Extensive
    c. Vital
    d. Insignificant
    Ans.:- (a.)
  2. On the other hand, firewood, cow-dung cakes and vegetable waste etc. _____ non-commercial forms of energy.
    a. Combines
    b. Mixes
    c. Collaborates
    d. Constitutes
    Ans.:- (d.)
  3. While non-commercial forms of energy _____ demand,
    a. Rests
    b. Meet
    c. Need
    d. Shed
    Ans.:- (b.)
  4. Coal is the _____ source of commercial energy in India.
    a. Hardest
    b. Smallest
    c. Heaviest
    d. Largest
    Ans.:- (d.)

Direction (Question 14- 16): In the following passage, some of the words have been left out. Read the passage carefully and select the correct answer for the given blank out of the four alternatives.

Literature is a medium through which a person conveys his ideas towards or protest against different norms of society. The words that deal with a _____ issue are of particular importance in literature. They are _____ with a particular purpose in _____.

  1. The words that deal with a _____ issue
    a. Moral
    b. Insensitive
    c. Economical
    d. Broad
    Ans.:- (a.)
  2. They are _____ with a particular purpose
    a. Written
    b. Represented
    c. Brought
    d. Founded
    Ans.:- (a.)
  3. a particular purpose in _____.
    a. All
    b. Hand
    c. Mind
    d. Total
    Ans.:- (c.)

Spelling Test

Direction (Question 17-19): Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.

17.
a. Ajournment
b. Ajornment
c. Adjournment
d. Adjourmant
Ans.:- (c.)

18.
a. Conniosseur
b. Connoisseur
c. Connossieur
d. Connosseiur
Ans.:- (b.)

19.
a. Inkulcate
b. Debilitate
c. Impecable
d. Harrass
Ans.:- (b.)

Idioms and Phrases

Direction (Question 20-24): In the following questions, out of the four alternatives, select the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

  1. A wild goose chase
    a. Timely search
    b. Wrong decision
    c. Useless search
    d. Fruitful search
    Ans.:- (c.)
  2. A moot point
    a. Unclear
    b. Unknown
    c. Agreeable
    d. Disputed
    Ans.:- (d.)
  3. Cat-nap
    a. Fitful sleep
    b. Long sleep
    c. Short sleep
    d. Rest
    Ans.:- (c.)
  4. To pull a long face
    a. Looked sad
    b. Looked calm
    c. Looked surprised
    d. Looked happily
    Ans.:- (a.)
  5. Fit her like a glove.
    a. Too large
    b. Too shabby
    c. Too tight
    d. Perfectly
    Ans.:- (d.)

KD Campus English Book PDF Download 

 

One-Word Substitution

Direction (Question 25-31): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentence.

  1. One who is not easily pleased by anything
    a. gullible
    b. fastidious
    c. innocent
    d. amenable
    Ans.:- (b.)
  2. A person unselfishly concerned for or devoted to the welfare of others.
    a. egoist
    b. unselfish
    c. altruist
    d. welfarist
    Ans.:- (c.)
  3. Violation of that which is holy and sacred
    a. malevolent
    b. sacrilege
    c. bizarre
    d. iniquitous
    Ans.:- (b.)
  4. Misappropriation of money
    a. Abridgement
    b. Condiment
    c. Embezzlement
    d. Bereavement
    Ans.:- (c.)
  5. One who has the art of speaking in such a way that the sound seems to come from another person/place.
    a. Absolutist
    b. Biblicist
    c. Ventriloquist
    d. Clavierist
    Ans.:- (c.)
  6. One who damages public property
    a. Cynosure
    b. Demagogue
    c. Epicure
    d. Vandal
    Ans.:- (d.)
  7. To free somebody from all blame
    a. Highbrow
    b. Exonerate
    c. Escapism
    d. Henpeck
    Ans.:- (b.)

Sentence Correction / Error Spotting

Direction (Question 32- 41): In the following questions, one part of the sentence may have an error. Find out which part of the sentence has an error.

  1. Some of the richest (A) / business magnate (B) / live in Mumbai. (C) / No Error (D)
    a. A
    b. B
    c. C
    d. D
    Ans.:- (b.)
  2. This is an urgent (A) / matter which may admit (B) / of few delays. (C) / No error (D)
    a. A
    b. B
    c. C
    d. D

pdf download

 

mynotesadda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and sharing our post, So more people will get this. This PDF is not related to mynotesadda.com  and if you have any objection over this pdf, you can mail us at info@mynotesadda.com

Here you can also check and follow our Facebook Page (mynotesadda ) and our Facebook Group. Please share, comment, and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page:https://www.facebook.com/mynotesadda

Tags:- kd campus english book volume 1 pdf free download in hindi,kd campus english book volume 2 pdf,neetu singh english book pdf download,neetu singh english book volume 2 pdf free download,neetu singh english book latest edition,kd campus english book 2021 pdf,kd campus english book 2022 pdf,english for general competition pdf

Leave A Reply

Your email address will not be published.