fbpx

Important GK Questions PDF in English

0

GK One Liner In English

Important GK Questions PDF in English:- This GK ONE LINER QUESTION ANSWER PDF HANDWRITTEN NOTES PDF is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. This is an IMPORTANT GK PDF IN HINDI very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL is very important for any competitive exam and this is very useful for it. this IMPORTANT GK PDF FREE PDF will be very helpful for your examination.

 

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Our IMPORTANT GK PDFs are very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your mark in any competitive exam.


Notes Related Post

  1. General Knowledge MCQ 
  2.  Geography 
  3. Most Important 250 भूगोल प्रश्नोतरी
  4. List of Lakes in India PDF
  5. Indian Geography Notes in Hindi
  6. Asia Geography (एशिया हस्तलिखित नोटस)In Hindi Free Pdf Download
  7. World Geography (विश्व का भूगोल) Complete Notes- पीडीएफ डाउनलोड करें
  8. Geography Questions and Answers for Competitive Exams
  9. Important One Liner (रेलवे) 
  10.  GS Pointer – राजव्यवस्था अतिरिक्तिकांक 

 


DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

Questions and Answers 

1. First President of India?
(A) Pandit Jawaharlal Nehru
(B) Dr. Sarvepalli Radhakrishnan
(C) Dr. Rajendra Prasad
(D) None of these

Answer: C

2. First Vice President of India?
(A) Zakir Hussain
(B) Dr. S. Radhakrishnan
(C) Gopal Swarup Pathak
(D) None of these

Answer: B

3. India’s first Prime Minister?
(A) Pandit Jawaharlal Nehru
(B) Sardar Baldev Singh
(C) General Rajendra Singh
(D) None of these

Answer: A

4. India’s first Home Minister?
(A) Vallabhbhai Patel
(B) Dr. Rajendra Prasad
(C) Jawaharlal Nehru
(D) John Mathai

Answer: A

5. India’s first railway minister?
(A) Lal Bahadur Shastri
(B) Lalit Narayan Mishra
(C) Bansi Lal
(D) John Mathai

Answer: D

6. India’s first Defense Minister?
(A) Sardar Baldev Singh
(B) Kailash Nath Katju
(C) Indira Gandhi
(D) Jagjivan Ram

Answer: A

7. India’s first Finance Minister?
(A) Jawaharlal Nehru
(B) Morarji Desai
(C) R. Shanmugam Chetty
(D) Pranab Mukherjee

Answer: C

8. India’s first foreign minister?
(A) Lal Bahadur Shastri
(B) Atal Bihari Vajpayee
(C) Gulzarilal Nanda
(D) Jawaharlal Nehru

Answer: D

9. India’s first Minister of Education?
(A) Maulana Abul Kalam Azad
(B) Vallabhbhai Patel
(C) Pandit Jawaharlal Nehru
(D) C Rajagopalachari

Answer: A

10. First Indian Governor General?
(A) Jawaharlal Nehru
(B) C Rajagopalachari
(C) GV Mavalankar
(D) None of these

Answer: B

Download PDF

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf, you can mail us at [email protected]MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

Tags:- Bharat ka Bhugol in Hindi PDF Download, Bharat Ka Bhugol Book PDF, NCERT Based Geography Notes PDF, NCERT world geography handwritten notes in Hindi pdf, Indian geography free download pdf in Hindi, World geography in Hindi, Indian geography gk in Hindi pdf

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x