fbpx

Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi

0

Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi

 

Today, we are sharing a Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi. This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi is very important for any competitive exam and this Art and Culture PDF In Hindi is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

 

 

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Our Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marking any competitive exam.


Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi Related Post

 

  1. Free Online Test GK Questions in hindi with answers
  2. Union BRailway GK questions in hindi pdfudget 2019

  3. Lucent Objective GK PDF

  4. GK In Hindi Download

  5. Environment PDF

  6. General Knowledge Book PDF 

  7. Sports General Knowledge Notes in Hindi

  8. Railways GK Set-1

  9. General science questions in hindi PDF

  10. Railway GK questions in hindi pdf

 

 

Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi  Question Answers PDF Quiz

1. Who was the first President of the Indian National Congress?

 

A. Womesh Chunder Bonnerjee

 

B. Bal Gangadhar Tilak

 

C. Allan Octavian Hume

 

D. Dadabhai Naoroji

 

Answer: A

 

2. The Mughal empire was founded by –

 

A. Babur

 

B. Humnayun

 

C. Akbar

 

D. Shah Jahan

 

Answer: A

 

3. The oldest oil field in Asia is located in –

 

A. Gujarat

 

B. Assam

 

C. Arunachal Pradesh

 

D. Nagaland

 

Answer: B

 

4. Which of the following is false?

 

Sound waves are ____________ waves.

 

A. Pressure

 

B. Longitudinal

 

C. Electromagnetic

 

D. Mechanical

 

Answer: C

 

5. Which of the following coloured light has the lowest frequency?

 

A. Green

 

B. Blue

 

C. Red

 

D. Violet

 

Answer: C

 

6. The only non-metal which is liquid at room temperature is –

 

A. Mercury

 

B. Bromine

 

C. Chlorine

 

D. Gallium

 

Answer: B

 

 

7. Choose the one which is different or odd from the following.

 

A. Aluminum

 

B. Iron

 

C. Copper

 

D. Brass

 

Answer: D

 

8. In 1981, ISRO launched India’s first geostationary satellite called –

 

A. Aryabhata

 

B. APPLE

 

C. Bhaskara II

 

D. INSAT lB

 

Answer: B

 

9. Which of the following was the first antibiotic discovered by Alexander Fleming in 1928?

 

A. Penicillin

 

B. Prontosil

 

C. Streptomycin

 

D. Tetracycline

 

Answer: A

 

10. Which of the following Acts under the Indian Constitution is described by Article 21A?

 

A. Right to Education

 

B. Right to Information

 

C. Representation of the People

 

D. Right to Freedom of Religion

 

Answer: A

Topic name:- Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi



Click here to download:-Current News, Latest Jobs, Success Story, After 10+2, Career Growth All Update in one PDF in Hindi

 

DOWNLOAD MORE PDF

Maths NotesCLICK HERE
English NotesCLICK HERE
Reasoning NotesCLICK HERE
Indian Polity NotesCLICK HERE
General KnowledgeCLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE
MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf, you can mail us at [email protected]

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x