fbpx

English Grammar Rules PDF Download

0

English Grammar Rules PDF Download

Today, we are sharing a English Grammar Rules PDF Download. This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. English Grammar Rules PDF Download is very important for any competitive exam and this Art and Culture PDF In Hindi is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

 

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Our  English Grammar Rules PDF Download is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marking any competitive exam.

MyNotesAdda.com will update many more new pdfs and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

One Liner English Grammar Rules PDF Download

1.    ____________ is the synonym of “contemplate”.
       
         A. Circle       B. Pattern      C. Think about     D. Model

Ans : C. Think about

2.  The antonym of “reveal” is __________.

        A. Hide       B. Tell       C. Disclose       D. Show

Ans :  A. Hide 

3.    Identify the meaning of the idiom – “To beat around the bush.”\

           A. Not speaking directly about the issue
           B. Searching for a lost object
           C. Speaking correctly
           D. Not taking a decision

Ans :  A. Not speaking directly about the issue

4. The sentence given below contains one or more mistakes. Identify the correct sentence.
       “Learning the French is not easy.”

            A. Learning French is not easy.
            B. Learning of the French is not easy.
            C. French learning is not easy.
            D. It is not easy learning the French.

Ans : A. Learning French is not easy.

5.  Complete the sentence by choosing the correct form of the verb given in brackets.
         Tommy _____ (leave) the place only when Rohit came back.

        A. will leave     B. left      C. leaves        D. leave

Ans : Left 

6.  ____________ is the synonym of “Assignment”.

      A. Task      B. Leave      C. Quit      D. Resign

Ans : A. Task

7.  The antonym of “conflict” is __________.
         
          A. War       B. Competition      C. Peace     D. Collision

Ans :  C. Peace

8.   Identify the meaning of the idiom – “Cry over spilt milk.”

             A. Worrying about losses that may occur
             B. Crying that somebody has hurt with harsh words
             C. Pleading and asking excuse for a wrong action
             D. Complaining about a loss from the past

Ans :  D. Complaining about a loss from the past

9.   The sentence given below contains one or more mistakes. Identify the correct sentence.
            “I brought a costly watch for sister.”

               A. I brought a costly watch for my watch.
               B. I bought a costly watch for my sister.
               C. I had brought a costly watch for my sister.
               D. I had got a costly watch for sister.

Ans : B. I bought a costly watch for my sister.

10. Complete the sentence by choosing the correct form of the verb given in brackets.
              The police ________ (know) who the culprit was.

                 A. know          B. knows        C. has known     D. knew

Ans : D. knew

English Grammar RELATED  TOPICS

  1. English – Idioms, And Phrases
  2. Complete English notes pdf 
  3. English Hand Written Notes PDF for SSC AND BANK EXAMS
  4. English Grammar Notes In Hindi Free Download
  5. English Tenses PDF Free Download
  6. All English Grammar Synonyms Words (For SSC CGL Study Material)
  7. Hindi To English Sentence Translation practice
  8. English Speaking Course PDF
  9. Article PDF


Question Answer

Q1.He has come up during the last five years.  

A) Fallen in rank

B) Risen in status

C) Become proud 

 D) Become humble

Q2: After tolerating a lot of exploitation at the hands of the authorities they finally decided to stand up for their rights.

A) seize

B) enforce

C) negotiate

D) vindicate

 

Q3: The boss should not have called Arun names in front of others.
A) abused 
B) summoned
C) scolded
D) praised

 

Q4: Last evening I was held up at the meeting.   
A) kept
B) detained
C) stopped
D) delayed

 

Q5: I have a problem to square up with the manager.
A) work out 
B) consider
C) discuss
D) settle

 

Q6: Sachin is not cut out for this kind of work.
A) work out
B) consider
C) discuss
D) settle

 

Q7: When Sam was a small child, he ________ spend hours every day playing with stones in the garden.

A)  used

B)  would

C)  was

D) should


DOWNLOAD MORE PDF

Maths NotesCLICK HERE
English NotesCLICK HERE
Reasoning NotesCLICK HERE
Indian Polity NotesCLICK HERE
General KnowledgeCLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at [email protected]

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
error: Content is protected !!