World’s Important Organisation’s And Company’s Founders | विश्व की महत्वपूर्ण संस्था एवं कंपनियों के संस्थापक One Liner Question Answers

World’s Important Organisation’s And Company’s Founders 

Today, we are sharing a World’s Important Organisation And Company’s Founders. This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. World’s Important Organisation’s And Company’s Founders is very important for any competitive exam and this Art and Culture PDF In Hindi is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

 

 

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Our World’s Important Organisation’s And Company’s Founders is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marking any competitive exam.

 


World’s Important Organisation’s And Company’s Founders  Related Post

 

  1. Free Online Test GK Questions in hindi with answers

  2. Union BRailway GK questions in hindi pdfudget 2019

  3. Lucent Objective GK PDF

  4. GK In Hindi Download

  5. Environment PDF

  6. General Knowledge Book PDF 

  7. Sports General Knowledge Notes in Hindi

  8. Railways GK Set-1

  9. General science questions in hindi PDF

  10. Railway GK questions in hindi pdf

World’s Important Organisation’s And Company’s Founders  Question Answers PDF Quiz


1.पृथ्वी का एक मात्र प्राकृतिक उपग्रह है।
उत्तर – चन्द्रमा

2.‘गाँधी’ फ़िल्म में गाँधी की भूमिका किसने निभाई ?
उत्तर – बेन किंग्सले

3.शिक्षक दिवस कब मनाया जाता है?
उत्तर – 5 सितंबर

4.जापान पर परमाणु बम कब गिराया गया था?
उत्तर – 1945 में

5.भांखड़ा नांगल बाँध किस नदी पर है?
उत्तर – सतलज

6.भारत का राष्ट्रीय पुष्प की है?
उत्तर – कमल

7.धनराज पिल्लै किस खेल से सम्बंधित है?
उत्तर – हॉकी

8.सयुंक्त राष्ट्र संघ U.N.O. की सुरक्षा परिषद् में कितने स्थाई सदस्य है ?
उत्तर – 5

9.कौन सा सिंधु सभ्यता का स्थान अब पाकिस्तान में है ?
उत्तर – हड़प्पा

10.चौथ नामक कर किसके द्वारा लिया जाता था?
उत्तर – मराठो द्वारा

Topic name:- World’s Important Organisation’s And Company’s Founders 

Number of Pages:- 04



Click here to download:- World’s Important Organisation’s And Company’s Founders 

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE
MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at [email protected]

 TAGS:- list of companies and their founders pdf download, top Indian companies and their founders, founders of companies quiz, companies and their founders list, top companies and their ceos in world, list of indian companies and their ceo, all founder name list, ceo of companies

the data-matched-content-ui-type="image_card_sidebyside">

Comments are closed.

error: Content is protected !!