English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes)

English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes)

 

Today, we are sharing a  English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes) . This English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes) is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. General English Notes PDF are very important for any competitive exam and this English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes)is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.

 

Our  English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes)  is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

Topics Includes In General English Notes (99 Fast Ways For Improve English)

  • Articles
  • Noun
  • Noun and Case,
  • Pronoun,
  • Adjective,
  • Interchange of degrees of Comparison,
  • Time and Tense,
  • Noun and the number,
  • Noun and the Gender,
  • Narration (Reported Speech/Direct and Indirect Speech),
  • Voice (Active & Passive Voice),
  • Removal of ‘Too’,
  • Verb,
  • Verb form,
  • Auxiliary & Modal verbs,
  • Adverb,
  • Proposition,
  • Conjunction,
  • Non-finite,
  • Question Tags,
  • Emphatic with do/does/did,
  • Common Error,
  • Correction of the sentences,
  • Transformation of Sentences-I (Interchange of Affirmative and Negative Sentences,
  • Interchange of Interrogative and Assertive Sentences,
  • Interchange of Exclamatory and Assertive Sentences),
  • Analysis of Sentences (Clause),
  • Transformation of Sentences-II (Conversion of Simple, Compound and Complex Sentences),
  • Synthesis of Sentences (Combination of Sentences),
  • Synonyms,
  • Antonyms,
  • one word substitution,
  • Phrasal Verbs,
  • Words often Confused,
  • Idioms & Phrases,
  • Proverbs,
  • Foreign words and Phrases,
  • Spelling Test,
  • Miscellaneous

English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes) Related Posts

  1. Tense Chart in Hindi

  2. A Mirror Of Common Errors PDF

  3. General English PDF

  4. Tenses Chart PDF

  5. Basic English Grammar

  6. English Grammar Notes Complete

  7. 1000 vocabulary words with meaning and sentence pdf




General English MCQ QUIZ


Directions ( Q. No. 1-5 ) : In questions , sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four :

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(D) put off/bg_collapse]


2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)common

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c) had finished/bg_collapse]

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:(c) at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:(c)too

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build
Topic name:-English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes)
Number of Pages:- 146





Click here to download:-English Grammer Notes (Basic Handwritten English Notes)

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at [email protected]

TAGS:-English grammar notes in hindi,Basic english grammar notes pdf,English grammar notes and exercises,English grammar notes for class 10,English grammar notes in hindi pdf,Notes of tenses in english grammar pdf,Spoken english grammar notes,English grammar full version pdf

 

 

 

the data-matched-content-ui-type="image_card_sidebyside">

Comments are closed.

error: Content is protected !!