fbpx

Handwritten Notes In English Grammer PDF

0

Handwritten Notes In English Grammer PDF

 

Today, we are sharing a Handwritten Notes In English Grammer PDF . This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams. Handwritten Notes In English Grammer PDF are very important for any competitive exam and this   Handwritten Notes In PDF  is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.

 

 

Our  Basic English grammar rules pdf is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

TOPICS INCLUDES IN PDF

  1. What Is Grammer?
  2. The Capital Letter
  3. Small Letters
  4. Nouns
  5. Prounouns
  6. Adjectives
  7. Determines
  8. Verbs and Tenses
  9. Subject Verb Agreement
  10. Adverbs
  11. Prepositions
  12. Conjunctions
  13. Interjunctions
  14. Sentences
  15. Punctuation

Related Post

  1. Tense Chart in Hindi

  2. A Mirror Of Common Errors PDF

  3. General English PDF

  4. Tenses Chart PDF

  5. Basic English Grammar

  6. English Grammar Notes Complete

  7. 1000 vocabulary words with meaning and sentence pdf

GK PDF

  1. [PDF] Short Notes on Indian Polity for Last Time Exam Preparation -IAS/RAS, State PCS and All Civil Services
  2. Indian History In Hindi PDF Free Download

  3. {Latest PDF} 11000+ Important GK Question Answers in Hindi

  4. {PDF} UPTET Paper in Hindi with all GK Questions

  5. [PDF 2019] Current GK in Hindi Full PDF Download

  6. [PDF] General Knowledge in Hindi Full Notes PDF

  7. [PDF] Arihant General Knowledge Free PDF Download

  8. [PDF] 100+ GK Questions Answers in Hindi and English PDF Download

Reasoning PDF

 

  1. [PDF 2019] IBPS, RRB, IAS, RAS Reasoning Mock Paper

  2. Rs Aggarwal Logical Verbal Reasoning Book PDF
  3. [PDF] 2000+ Reasoning Questions Answers In Hindi

  4. Reasoning Questions PDF

  5. Reasoning Book In Hindi PDF

  6. Reasoning Book Pdf Download in Hindi

  7. reasoning book pdf download
  8. RS Aggarwal Logical Reasoning PDF

  9. Rakesh Yadav Reasoning Book PDF

  10. Alphabet Test in Reasoning

MATHS PDF

  1. RS Aggarwal Quantitative Aptitude PDF

  2. Rakesh Yadav Class Notes PDF In Hindi
  3. आर एस अग्रवाल पीडीऍफ़ डाउनलोड

  4. Maths pervious year Question Paper

  5. Profit and loss questions for Competative Exams

  6. Average questions in maths for SSC CGL

  7. Advanced math for ssc pdf 

  8. Time and distance problems with solutions pdf in hindi

 




Handwritten Notes QUIZ


Directions ( Q. No. 1-5 ) : In questions , sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four :

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(D) put off/bg_collapse]


2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)common

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c) had finished/bg_collapse]

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:(c) at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:(c)too

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build
Topic name:-Handwritten Notes In English Grammer PDF
Number of Pages:-





Click here to download:-Handwritten Notes In English Grammer PDF

DOWNLOAD MORE PDF

Maths NotesCLICK HERE
English NotesCLICK HERE
Reasoning NotesCLICK HERE
Indian Polity NotesCLICK HERE
General KnowledgeCLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at [email protected]

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
error: Content is protected !!