Geography Book with Diagrams PDF

Geography Book with Diagrams PDF

 

Today, we are sharing a Geography Book with Diagrams PDF . This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.  Geography Book with Diagrams PDF are very important for any competitive exam and this Geography Book PDF is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

 

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.  Our SSC General Science PDF is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

TOPICS INCLUDES IN PDF

1. Resources and Development
2. Forest and Wildlife Resources
3. Water Resources
4. Agriculture
5. Minerals and Energy Resources
6. Manufacturing Industries
7. Life Lines of National Economy
Appendix–I
Appendix–II
Appendix–III
Glossary

 




RELATED POST

  1. Oxford School Atlas PDF

  2. Geography of India in Hindi PDF

  3. Ghatna Chakra Indian Geography GS Pointer PDF

  4. GC Leong Geography PDF

  5. 100 RRB General Science Question Notes PDF in Hindi

  6. Ghatna chakra general science pdf

  7. सामान्य अध्ययन प्रशन in Hindi

  8. Physics Notes in hindi pdf free

 

SSC General Science MCQ QUIZ


Directions ( Q. No. 1-5 ) : In questions , sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four :

1. In which part of India is known as the Land of Sunrise?

A. Meghalaya
B. Nandhadevi
C. Kanchenjunga
D. Arunachal Pradesh

Answer:(D)

 

2. The highest waterfall of the world is

A. Jog Falls
B. Angel
C. Gavarine
D. Ribbon

 

Answer:(B)

 

3. The deepest lake in the world is

A. Wular Lake
B. Lake Superior
C. Victoria Nyanza
D. Baikal Lake

 

Answer:(D)

 

4. The capital city reputed to be the oldest in the world is

A. Rome
B. Damascus
C. Alexandria
D. Athens

 

Answer:(D)

 

5. Ramagundam is an

A. Bihar
B. Andhra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Madhya Pradesh

 

Answer:(B)

 

6. Gol Gumbaz is

A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Andhra Pradesh

 

Answer:(B)

 

7. The farthest planet from the Sun is

A. Venus
B. Mars
C. Neptune
D. Pluto

 

Answer:(C)

 

8. Nangal is known for

A. Copper
B. Oil Refinery
C. Fertilizers
D. Penicillin industry

 

Answer:(C)

 

9. Which is the Land of the Rising Sun?

A. China
B. Japan
C. Taiwan
D. Australia

 

Answer:(B)

 

10. The most populous city in the world is

A. Paris
B. London
C. Tokyo
D. Peking

 

Answer:(C)

 

Topic name:-Geography Book with Diagrams PDF

Number of Pages:- 108





Click here to download:-Geography Book with Diagrams PDF

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at [email protected]

the data-matched-content-ui-type="image_card_sidebyside">

Comments are closed.

error: Content is protected !!