Spoken English Book Pdf

Spoken English Book Pdf

Today, we are sharing a English grammar rules pdf . This is very useful for the upcoming competitive exams like SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.  spoken english grammar are very important for any competitive exam and this English grammar rules pdf is very useful for it. this FREE PDF will be very helpful for your examination.

MyNotesAdda.com is an online Educational Platform, where you can download free PDF for UPSC, SSC CGL, BANK, RAILWAYS,  RRB NTPC, LIC AAO, and many other exams.

Our English grammar rules pdf is very Simple and Easy. We also Cover Basic Topics like Maths, Geography, History, Polity, etc and study materials including previous Year Question Papers, Current Affairs, Important Formulas, etc for upcoming Banking, UPSC, SSC CGL Exams. Our PDF will help you to upgrade your marks in any competitive exam.

TOPICS INCLUDES IN PDF

  •  Contractions……………………………………………………… 8
  • Pronunciation ………………………………………………….. 24
  •  Vowels ……………………………………………………………. 42
  • Stress in English Language ………………………………… 49
  • List of English Symbols …………………………………….. 63
  • Conversation …………………………………………………… 71
  • Common Errors ……………………………………………… 100
  • Tongue-Twisters …………. : ………………………………….. 114
  • Phrasal Verbs …………………………………………………. 118
  •  Prepositional Verbs ………………………………………….. 192
  • Cliche ……………………………………………………………. 194
  •  Slangs

RELATED POST

  1. Tense Chart in Hindi

  2. A Mirror Of Common Errors PDF

  3. General English PDF

  4. Tenses Chart PDF

  5. Basic English Grammar

  6. English Grammar Notes Complete

  7. 1000 vocabulary words with meaning and sentence pdf




SPOKEN ENGLISH MCQ QUIZ

 

 

 


Directions ( Q. No. 1-5 ) : In questions , sentences are given with blanks to be filled in with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternatives out of the four :

1)The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days.

a) put on

b) put of

c) put away

d) put off

Answer:(D) put off/bg_collapse]


2) The cat and the dog have a ……. enemy in the rat.

a)same

b) common

c) mutual

d) similar

Answer:(b)common

3) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Answer:(c) had finished/bg_collapse]

4) He is very good …….. making stories.

a) in

b) about

c) at

d) for

View Answer
Answer:(c) at

5) I do my work …….. carefully to make mistakes.

a) so

b) very

c) too

d) more

View Answer
Answer:(c)too

Directions ( Q. Nos. 6-10 ) :In questions choose the word opposite in meaning to the given word :

6) Plausible

a) inplausible

b) unplausible

c) implausible

d) displausible

View Answer
Answer:(c)implausible

7) Frailty

a) energy

b) intensity

c) vehemence

d) strength

View Answer
Answer:(d) strength

8) Genial

a) stupid

b) stingy

c) boorish

d) unkind

View Answer
Answer:(c)boorish

9) Prevent

a) protect

b) block

c) hinder

d) induce

View Answer
Answer:(d)induce

10) Demolish

a) shift

b) build

c) repeat

d) hide

Answer:(b)build
Topic name:-Spoken English Book Pdf
Number of Pages:- 225





Click here to download:- Spoken English Book Pdf

DOWNLOAD MORE PDF

Maths Notes CLICK HERE
English Notes CLICK HERE
Reasoning Notes CLICK HERE
Indian Polity Notes CLICK HERE
General Knowledge CLICK HERE
General Science Notes
CLICK HERE

 

MyNotesAdda.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this.

This PDF is not related to MyNotesAdda and if you have any objection over this pdf , you can mail us at [email protected]

the data-matched-content-ui-type="image_card_sidebyside">

Author: Aditi